Ara que està a punt d’acabar la legislatura i que isca la nova corporació de les pròximes eleccions, Compromís ha fet recompte del treball realitzat i això passa per posar en valor la rendibilitat de les mocions presentades per cada grup municipal. Segons el regidor i candidat a l’alcaldia de Benidorm, Josep Bigorra, “Compromís ha sigut el més rendible amb més de 100 mocions en quatre anys per l’únic regidor del grup municipal”  

“En 2015 ens vam presentar a les eleccions prometent treball per millorar la ciutat, i nosaltres així ho hem complit en l’Ajuntament”, ha assegurat Bigorra. Segons les estadístiques, sumant les mocions presentades i dividint-les per la representació obtinguda en els anteriors comicis, Compromís hauria sigut el grup més rendible amb 103 mocions pel regidor existent. En aquestes dades s’haurien descomptat les mocions proposades per l’anterior company de coalició local Compromís Los Verdes, que s’han comptabilitzat amb els no-adscrits. “Si amb un únic regidor hem fet més de 100 mocions, escoltant a la gent, proposant el millor per a la ciutat i tocant totes les portes de les institucions per a què ens facen cas, què no faríem amb dos, tres o més regidors!”, ha indicat.

A continuació, el PP, el partit que governa i que té més regidors i regidores, vuit, hauria fet 55,63 mocions per cada representant seu. Cs vindria a continuació amb 31,67 mocions per cadascun dels seus tres edils. Liberales, en quart lloc, tindria un percentatge de 21,50 mocions per cada una de les seues dos regidores. Els no-adscrits, a continuació, amb 19,50 mocions per cadascun dels dos.

Sorprenen Ciudadanos por Benidorm, per ser membre del govern municipal, que només ha realitzat quinze mocions per les seues dos regidories, i el PSOE que, tot i ser el partit amb més representants de l’oposició, set en total, la rendibilitat seria del 12,86 mocions per cadascun d’ells. Cal dir que les mocions conjuntes s’han comptabilitzat una per cada grup que n’ha participat i s’han deixat de banda les de junta de portaveus, en ser acumulables a tots els grups municipals.

“Queda demostrat que votar a Compromís ix rendible”, ha subratllat Bigorra, per afegir que “s’han presentat mocions de tots els àmbits: infraestructures, turisme, igualtat, benestar social, medi ambient, mobilitat, cultura, llengües, de fiscalització i lluita contra la corrupció, etcètera i sempre pensant en el millor per a Benidorm”. En eixe sentit, ha lamentat que algunes d’aquestes mocions s’hagen aprovat pel ple “però que el PP no les ha posat en marxa des del govern”, com per exemple el fet de dotar de més habitatges de lloguer social amb conveni amb la SAREB, la incorporació de més policies locals, la conservació de les fonts històriques de la ciutat o solucionar els problemes d’hamaques i sombrilles de la primera línia de platja. “Caldrà posar en marxa tot allò que el govern PP i CBM no han fet en aquesta legislatura i tot allò que proposem en el programa quan arribem al govern”, ha conclòs confiat Bigorra.