Acompanyat pel candidat a l’alcaldia per Compromís per Benidorm, Josep Bigorra, la candidata per Compromís per Europa, Myriam Fernández, s’ha reunit a Benidorm amb diferents ciutadans i ciutadanes i associacions britàniques de la ciutat per explicar les línies principals de la candidatura a les pròximes eleccions europees.

“Hem d’impulsar una Europa més verda, a través de la revisió de les eines fiscals de la Unió Europea, com ara l’harmonització dels grans impostos (taxa verda, taxa Tobin) però especialment fent que el Banc Central Europeu invertisca els fons en activitats econòmiques sostenibles”.

La candidata de Compromís per Europa, que lidera la llista conformada per més de deu partits de tot l’Estat espanyol, com ara En Marea, Nueva Canarias o la Chunta Aragonesista, també ha destacat la necessitat d’una “Europa unida davant els perills dels euroescèptics i els partits feixistes”. Així mateix ha escoltat les opinions dels i de les assistents a l’afectació del Brèxit i la possible celebració d’altre referèndum.

Per la seua banda, el candidat a l’alcaldia de Benidorm, Josep Bigorra, ha explicat algunes de les propostes de la coalició referides a la població britànica “però que també tenen un efecte destacat sobre la ciutat”. Concretament, en primer lloc s’ha referit al reforç de la seguretat del Racó amb dos mesures: “Farem un acord de col·laboració entre la nostra policia local i els bobbies per a que s’incremente la seguretat i, per altra banda, insistirem en el Congrés i el Senat per a què canvie la llei i el trile siga considerat un delicte i no una falta administrativa, donant així més armes a la policia per a lluitar contra aquesta pràctica il·legal”. Es refereix d’aquesta manera a que, a pesar que Compromís ha presentat iniciatives en les cambres estatals per a canviar la llei en eixe sentit, el PP ha bloquejat qualsevol modificació legislativa sobre el trile.

Bigorra també ha assenyalat altres mesures per “fer de Benidorm una societat més inclusiva del que ja és”, com ara sol·licitar que l’ambaixada britànica tinga una oficina de delegació a la ciutat o el foment de la formació del personal de l’Ajuntament en idiomes estrangers, en especial, l’anglés, “per a que la comprensió amb els residents britànics i la sol·licitud d’informació siga més fluïda, fent de l’administració local una veritable administració per a tots i per a totes”.

Per finalitzar, ambdós candidats, europeu i municipal, han demanat “acudir a les urnes el pròxim 26 de maig” per confiar en l’aposta de Compromís a les pròximes eleccions al Parlament Europeu i a l’Ajuntament de Benidorm.