Durant tot el dia d’ahir, 23 d’abril, Compromís Los Verdes ha celebrat el dia del Llibre a Benidorm al costat del Museu Hort de Colon amb una taula on la gent ha pogut donar els seus llibres i també realitzar un intercanvi d’exemplars. Els llibres arrepleglats s’entregaran a diferents entitats de Benidorm per promocionar la cultura en el nostre poble. Amb esta iniciativa es pretén promocionar la literatura, tant entre els lectors habituals, com entre aquelles persones que tenen menys possibilitats d’adquirir un bon llibre.

A totes les persones que han donat o intercanviat llibres, se’ls ha entregat un poema en valencià de Vicent Andrés Estellés o una poesia en castellà de Miguel Hernández, il·lustres literats valencians del segle passat. A més, també se’ls ha fet entrega del programa de Cultura, Educació i Esports de Compromís Los Verdes per a Benidorm.

El cap de llista de la formació, Josep Bigorra, ha subratllat que la coalició lluitarà per una educación i unes infraestructures de qualitat per a tots. Així mateix, ha indicat que s’impulsarà l’àmbit de la cultura, amb mesures com la realitzada, i la diversitat lingüística per a prestigiar la nostra ciutat.

Per altra part, el número dos, Juan García, ha especificat que el programa de Compromís Los Verdes contempla la conversió del Museu Boca del Calvari i Hort de Colon en museus de prestigi, la creació d’una xarxa de comerç en valencià i la creació d’un directori de joves artistes de Benidorm per poder-los promocionar-los tant a la ciutat, com fora d’ella, entre d’altres mesures. Bigorra i García no han volgut oblidar que a nivell autonòmic es continuarà lluitant per la fi dels barracons a l’IES Pere Maria Orts i Bosch o la reivindicació de finalitzar el Centre Cultural, tan necessari per focalitzar el món de les arts de la ciutat.

Finalment, ambdós han agraït la participació dels benidormers i benidormeres en este esdeveniment, emmarcat en la festa internacional del llibre, que ha demostrat la implicació de la gent respecte el món cultural i literari. I qui no ha pogut participar, pot entregar els llibres la setmana que ve a la seu dilluns o dimecres a les 20.30.

IMG-20150423-WA0009 IMG-20150423-WA0010