L’empresa adjudicatària del contracte de parcs i jardins de Benidorm, Generala, ha d’ocupar-se d’una sèrie de treballs de manteniment i conservació. Des de maig a agost, una altra empresa s’ha encarregat de reposar diferents elements de reg en parcs, cosa que correspondria fer a Generala, segons el plec de condicions de la concessió. Per tant, es podrien estar pagant treballs duplicats o es podria incórrer en un incompliment de la concessió de parcs i jardins que, a més a més, està actualment prorrogada. Així ho ha explicat el portaveu del grup municipal Josep Bigorra en roda de premsa.

“De maig a agost, l’empresa Cementos Benidorm ha facturat partides de material de reposició de regs en jardins, com el de l’Avinguda Comunitat Europea, o en parcs, com el de l’Aigüera o el de la Cala, quan tant pels treballs a fer com pel lloc d’actuació correspondria al Grup Generala, adjudicatària del contracte de parcs i jardins”, ha assenyalat Bigorra. El portaveu ha indicat que la quantia facturada durant estos mesos ascendix a 2.435,21€.

Així mateix, ha explicat que a l’actualitat hi ha un conveni signat amb Cementos Benidorm per subministrar material d’obra i fontaneria per 180.000 euros, dels quals 100.000 corresponen a Escena Urbana. “Potser estiguem pagant treballs de forma duplicada, atenent el contracte actual prorrogat amb l’adjudicatària de parcs i jardins”, ha subratllat Bigorra. També ha comentat que alguns tècnics indicaven que tal vegada eren treballs de reparació per actes vandàlics, tot i que no s’han rebut denúncies en este sentit. En qualsevol cas, també estarien dins dels condicionats que ha d’atendre Generala, segons el plec de condicions.

A més, cal mencionar que recentment s’ha fet un decret per part del govern local autoritzant la poda dels arbres de Benidorm fins a febrer de l’any que ve al grup Generala. Bigorra es pregunta si la intenció del govern local és mantindre la prorroga de la concessió fins l’aprovació d’uns nous pressupostos, encara que va finalitzar en setembre i se suposa que s’estava realitzant un nou plec de condicions per procedir a una nova adjudicació. Per tots estos motius, demana la licitació el més prompte possible del pròxim contracte de conservació de parcs i jardins i que en eixa nova adjudicació s’eviten la duplicitat de treballs.

Àudios de la roda de premsa: