El passat divendres el ple extraordinari de Benidorm va aprovar la cancel·lació del programa urbanístic i del PAI d’Armanello, complint la sentència del Tribunal Superior de Justícia de 2012, i deixant sense efecte l’actual projecció de més de 20 torres d’edificis realitzada per Enrique Ortiz. A més, entre d’altres coses, es va aprovar per unanimitat que el govern local estudie la gestió directa del futur programa, gràcies a una esmena presentada pel nostre grup municipal. 

“Hem d’intentar impedir que el mateix agent urbanitzador que no ha realitzat cap actuació en Armanello durant més de 10 anys, provocant la degradació de la zona, i que a més està imputat per diverses causes per corrupció, com la Gürtel o Brugal, i que té diferents causes obertes a la nostra ciutat, com l’estació d’autobusos, torne a fer-se amb el control d’Armanello”, ha subratllat el portaveu de Compromís Los Verdes, Josep Bigorra, per explicar el per què de la presentació d’esta esmena.

El portaveu ha explicat que si el pròxim programa no es desenvolupa per gestió directa, és a dir, que el gestione directament l’Ajuntament, l’altre sistema que cabria, la gestió indirecta retornaria de nou la gestió a mans d’Ortiz, ja que es concediria al propietari que tinguera més del 50% dels terrenys, i el constructor els podria tindre, o a una agrupació de propietaris, on disposaria del màxim percentatge del sòl.

A més, de l’aprovació d’esta esmena, el grup municipal va presentar una altra per sol·licitar informes que estudien els possibles danys i prejudicis de l’exagent urbanitzador a l’Ajuntament, cosa que no s’havia produït perquè els tècnics deien que no s’havien realitzat obres, per la qual cosa seria difícil fer-ne esta valoració. “Díficil però no impossible”, ha indicat Bigorra, que ha ressaltat els possibles danys mediambientals, les despeses sobre seguretat d’estos anys o l’estimació de l’IBI dels habitatges projectats com a eines per fer esta valoració. El portaveu ha lamentat que esta esmena haja estat rebutjada, comptant únicament amb el vot favorable del nostre grup municipal, l’abstenció de PSOE i C’s i el vot en contra de PP, Liberales i Ciudadanos por Benidorm.

Per últim, el ple també ha aprovat desestimar la quantitat d’1,7 milions que demanava Ortiz, s’ha aprovat una liquidació per indemnitzacions per les gestions realitzades per l’Ajuntament de més de 100.000 euros i la retenció de la garantia fins que es faça el pagament per part de l’exagent urbanitzador.