Durant les Festes Majors Patronals de Benidorm, al recinte de la Fira es va instal·lar una atracció de ponis i es va procedir a la celebració de vaquetes i espectacle de retalladors a la plaça de Toros. Des de Compromís Los Verdes d’acord als nostres valors sobre protecció, conservació i benestar dels animals creiem que aquestes pràctiques poden suposar una explotació i un maltractament per als animals i que caben alternatives que promoguen també la diversió sense procedir en aquests termes.

El carrusel de ponis a la fira de les passades festes patronals consisteix en set exemplars equins que donen voltes en un xicotet espai per a què disfruten els xiquets que es pugen en ells. Tot i que compte amb els permisos municipals per a realitzar aquesta atracció, des de Compromís Los Verdes critiquem que pot suposar una explotació dels animals en tant que poden patir estrés per la llarga jornada pràcticament sense descansos o de l’afectació per la seua salut per les condicions en què es troben.

Aquest tipus d’atracció, prohibida en alguns municipis, pot suposar estrés per als animals que, segons associacions animalistes, són obligats a donar voltes en cercle en jornades de fins a 8 hores sense descans, se’ls priva d’aigua perquè no orinen durant l’atracció, que ocasionalment pateixen lesions vertebrals i doloroses desviacions de columna pel pes dels xiquets sobre unes cadires de muntar que no són d’acord a la seua grandària o que fins i tot pateixen la contaminació acústica o lumínica de les fires en què s’instal·len. Per aquests motius, que fan dubtar de la necessitat d’aquests espectacles, i davant l’existència d’altres atraccions similars sense la necessitat de recórrer a animals, reclamem que no es tornen a potenciar aquest tipus d’atraccions.

També cal mostrar el nostre ferm rebuig als esdeveniments taurins inclosos en el programa de festes. Altres esdeveniments com el Grand Prix, competicions esportives, freestyle, parkour, o la recuperació d’esdeveniments de fa uns anys i alguns més demandats com ara una millorada festa de l’escuma, la batalla de la merenga, exhibició de motociclisme, cucanya, tornejos de futbol, pilota valenciana o petanca, o campionats de ciclisme, són propostes alternatives a tenir en compte.