El portaveu del grup municipal, Josep Bigorra, i el secretari local de Compromís per Benidorm, José Daniel Ibáñez, s’han reunit amb el creador del grup de Facebook ‘British Benidorm’, David García Cook, i amb una de les organitzadores de la protesta per la falta d’una major seguretat en el Racó, Karen Cowles, per conéixer les seues reivindicacions i les seues queixes. Durant la reunió Bigorra ha expressat que, per millorar la seguretat als barris de la nostra ciutat és necessari impulsar els retens de policia local en cada barri.

“Tot i que les dades indiquen que han baixat els delictes amb intimidació i violència a Benidorm en els últims anys, hi ha un sector de la població que està expressant la necessitat de més mesures de seguretat i cal atendre’ls”, ha explicat el portaveu del grup municipal. En eixe sentit, reivindica l’impuls de retens de policia local en cada barri per a dissuadir dels delictes i perquè hi haja més policia de proximitat, així com de oferir servei permanent de la patrulla de policia comunitària que s’ha posat en marxa esta tardor.

Durant la reunió, Cowles i Cook han expressat la seua preocupació també per la imatge de la ciutat que s’està oferint, per por a què el turisme familiar acabe per no vindre a Benidorm, i pel tractament policial en alguns casos, tant respecte als infractors, com respecte als veïns i veïnes de la zona. A més, indiquen que caldria millorar la formació de la policia de cara a ajudar els visitants i residents estrangers. Bigorra ha recordat que fa uns mesos es va aprovar una moció a iniciativa del grup municipal per l’increment dels efectius policials i per la creació d’un pla de les necessitats de la policia local, amb l’objectiu d’incrementar el nombre d’agents a partir de l’any que ve i per dotar de millor formació, entre d’altres, als policies de la ciutat.

A més, el portaveu ha subratllat que des de Compromís Los Verdes es reclama que, quan s’instal·le el SATE (Servei d’Atenció al Turista Estranger) al Racó, no desapareguen les actuals oficines de l’edifici del Torrejó, per donar una atenció més completa als turistes i residents estrangers.

Finalment, Cowles i Cook també han comunicat la necessitat de millorar l’escena urbana de diferents avingudes i carrers del Racó i Bigora ha assenyalat que treballarà en el possible perquè així siga.