El regidor de Compromís i portaveu del grup municipal Compromís Los Verdes, Josep Bigorra, es va reunir ahir amb inspecció educativa de la direcció territorial d’Alacant de la Conselleria d’Educació per traslladar alguns suggeriments per millorar la implementació del transport escolar del Salt de l’Aigua de cara al pròxim curs. Concretament, va plantejar la aplicació de l’actual decret però amb la utilització d’un sistema de bitlletatge dels alumnes.

“La Conselleria, com ha fet durant tot el curs, està escoltant les opinions de pares, mares, APAs, administracions, centres docents al respecte de qualsevol modificació educativa i nosaltres només hem volgut traslladar la nostra consideració sobre la situació del transport de la partida del Salt de l’Aigua per donar el millor servici possible”, ha assegurat el portaveu. Segons Bigorra, la correcció de la definició dels tres quilòmetres existents (comptabilitzats anteriorment com una distància en línia recta i a l’actualitat comptats únicament tenint en compte el traçat del trajecte) que recull l’actual decret sobre ajudes escolars de transport públic ha sigut positiva en general, però també ha comportat l’augment del nombre d’autobusos en atenció als alumnes becats, suposant alguns problemes organitzatius.

En eixe sentit, es proposa la utilització d’un sistema de bitlletatge per a qualsevol alumne becat per Conselleria en què durant una franja horària puguen utilitzar qualsevol dels autobusos de la línia mitjançant una targeta identificativa per controlar l’accés. “Tot i que considerem que el Decret es pot aplicar al respecte dels i de les alumnes que obtindrien la bonificació del transport, caben mesures organitzatives que flexibilitzen l’accés al transport, que beneficien econòmicament l’administració i que faciliten la dinàmica d’admissió i eixida al centre; en definitiva es tracta de fer compatible la regulació actual de Conselleria amb la singularitat de l’accés de Salt de l’Aigua”, ha assenyalat.

D’acord amb la proposta, compartirien transport els i les alumnes amb beca de Conselleria, que estarien identificats, els i les alumnes amb ajuda de l’Ajuntament i d’altres sense cap tipus d’ajuda. Això suposaria l’estalvi energètic i de contaminació en reduir el número d’autobusos, que redundaria en una millor fluïdesa del trànsit i que suposaria un estalvi econòmic per a Conselleria. A més, acabaria amb els problemes logístics de l’eixida dels alumnes, tant per a ells mateixos i els seus pares i mares, com per al personal docent.

Bigorra ha agraït l’actitud oberta de la inspecció educativa de la Direcció Territorial de Conselleria i ha demanat, a més de tindre en compte esta proposta, que siga resolta i comunicada a totes les parts afectades amb la suficient antelació, abans que l’inici del curs escolar.