web analytics

La moció del grup municipal Compromís Los Verdes perquè el govern local done compliment efectiu al conveni sobre instal·lacions esportives que es troben en el col·legi Lope de Vega i així, entre d’altres qüestions, crear un calendari per a la utilització dels benidormers i benidormeres d’estes pistes, ha sigut retirada de l’ordre del dia pels vots de PP, Ciudadanos (C’s) i Ciudadanos por Benidorm (CBM).

“Existeix un conveni acordat i aprovat en ple en 1990 entre l’Ajuntament de Benidorm i el col·legi Lope de Vega sobre manteniment i ús d’instal·lacions esportives i encara no s’ha complit en la seua totalitat. Per això demanàvem al govern local amb esta moció que començara a complir el conveni en benefici de tots els ciutadans i ciutadanes, però els partits de la dreta han evitat que es vote la nostra proposta”, ha criticat el regidor de Compromís i portaveu del grup municipal, Josep Bigorra. El portaveu ha explicat que la moció feia referència a què, mentre el conveni no es complisca, les instal·lacions esportives no poden ser disfrutades fora de la jornada escolar per els ciutadans de Benidorm, ja que no s’ha posat en marxa el calendari previst a realitzar entre el centre educatiu i l’Ajuntament. A més, per una modificació realitzada pel propi Bigorra sobre la moció, s’instava al compliment de tota la resta del conveni, atenent a reiterades peticions del col·legi Lope de Vega des de fa anys.

Durant l’intens debat, el portaveu del grup municipal Ciudadanos ha acusat al grup Compromís Los Verdes de viure en un “món ideal” per intentar que la moció tirara endavant, que no passava res per esperar un poc més de temps per resoldre la situació, i així evitar que es judicialitze la situació. Bigorra ha especificat que el problema ja va passar la via judicial i per això hi havia una sentència de 2010 que castigava l’Ajuntament, i que no entenia perquè calia esperar per complir un conveni “que porta més de 20 anys en un calaix”. De manera irònica, fent seues les paraules del portaveu de C’s, ha assenyalat que “Compromís Los Verdes viu en el món ideal en què els convenis aprovats es complixen per a benefici de les parts i per benefici dels ciutadans de Benidorm” i que no entenia la posició de PP, C’s i CBM de demanar la retirada de la moció que precisament vetla pel compliment d’un conveni.

La consulta sobre el mercadet, tampoc

La moció d’urgència sobre la realització d’una consulta sobre la millor ubicació per al mercadet que abans s’ubicava en Mercasa i ara en el barri dels Tolls, tampoc ha prosperat en no passar el tràmit d’urgència. “Sembla que no és suficient que el debat estiga viu en el carrer, entre veïns i comerciants, perquè es realitze una consulta en la que tots podríem opinar, convenientment informats”, ha lamentat Bigorra.

En canvi, el grup municipal sí que ha aconseguit que prosperara la moció perquè s’impulse el Voluntariat pel Valencià des de l’Ajuntament i una moció per realitzar mesures per tindre una societat més sostenible i saludable, mediambientalment parlant.