Compromís demana que es convoque la Comissió del Porrat per aclarir l’ampliació del mercadet municipal

Segons s’ha publicat en premsa, la regidoria de Comerç de l’Ajuntament de Benidorm ha anunciat que el mercadet torna a l’esplanada de Mercasa i que podria ampliar-se les parades allí ubicades de 285 a 320. El regidor de Compromís i portaveu de Compromís Los Verdes, Josep Bigorra, ha sol·licitat la convocatòria de la Comissió del Porrat per a què la regidoria done explicacions de l’ampliació i que es debata si és o no pertinent.

El mercadet municipal deixa el barri dels Tolls i torna a la seua ubicació tradicional a l’esplanada de Mercasa el pròxim 30 d’agost, segons va informar la regidoria de Comerç en primer lloc a la premsa i a continuació a la corporació municipal en comissió informativa celebrada dimecres, a preguntes de Josep Bigorra. Ara, també la mateixa regidoria comunica a la premsa que molt possiblement s’amplien les parades del mercadet municipal en 35, fins a 320, perquè hi ha diferents sol·licituds de venedors. Els regidors i regidores encara no han sigut assabentats oficialment pel govern local.

Per això, el regidor de Compromís considera “necessari” que es convoque la Comissió Permanent del Porrat “per informar de la possible ampliació no únicament als grups polítics de l’Ajuntament, sinó també per sotmetre a consideració i debat dels membres de la mesa, entre els que es troben les associacions de comerciants i de restauració de la ciutat”. El grup municipal ja ha demanat per escrit la petició a la regidoria de comerç per a què se celebre aquesta comissió. El regidor creu que hauria d’aportar-se no només la informació dels sol·licitants de les noves parades, sinó informació de la seua possible ubicació, de la redistribució de les existents si és el cas, i de l’impacte econòmic que suposaria.

La Comissió del Porrat habitualment tracta les autoritzacions dels diferents mercats temporals que se ubiquen a Benidorm coincidint amb les festivitats al llarg de l’any, i també dels mercadets municipals fixes. Per aquest motiu, Bigorra considera que és el fòrum on han de ser plantejades aquestes qüestions.

Per últim, el regidor ha lamentat, com ha passat amb el cas tant de la tornada del mercadet al barri de Foietes-Colònia Madrid com de l’anunci de la seua possible ampliació, que s’haja informat abans als mitjans de comunicació que a la corporació municipal, i que es desconega si s’ha consultat al respecte a les associacions i entitats relacionades.

 

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *