Celebrat el ple ordinari d’agost de Benidorm, arran d’una moció presentada pel regidor de Compromís i portaveu de Compromís Los Verdes, Josep Bigorra, que instava a realitzar un estudi de les actuacions urgents a desenvolupar en parcs i jardins de la ciutat, l’Ajuntament ha elaborat i presentat un seguit d’actuacions en les zones verdes de Benidorm que s’hauran de posar en marxa en els pròxims sis mesos. A banda, ha prosperat la moció, tot i que esmenada, per crear una secció de policia en bicicleta, i esmenes del grup municipal han tingut diferent sort.  

Informar de les actuacions urgents en matèria de parcs i jardins de manera que puguen ser corregides el més prompte possible era l’objectiu de la moció presentada per Bigorra, que posava com a exemples d’actuacions la plantació de l’arbrat, la renovació dels sistemes de reg en mal estat o la renovació dels elements vegetals descuidats. I així s’ha elaborat un pla d’acció, a desenvolupar en sis mesos per part de la concessionària actual de parcs i jardins, que contempla la revisió dels sistemes de reg de degoteig de totes les zones verdes de la ciutat, la plantació de palmeres, el canvi de plantes a la bardissa de l’avinguda d’Europa o la substitució d’arbres en mal estat, com els de l’avinguda Vicente Pérez Devesa.

El portaveu, a la vista de l’informe, ha retirat la moció ja que, al seu parer, “Compromís ha aconseguit que Benidorm es dote d’un pla d’acció de parcs i jardins”, alhora que, com ha assenyalat en el ple ha recordat que “el grup municipal estarà vigilant de la consecució de les accions descrites sobre les nostres zones verdes”:

L’altra moció del grup, que sol·licitava la creació d’una secció de la policia local en bici, a partir de la voluntarietat dels agents de participar-hi, ha quedat esmenada i s’ha quedat només en l’estudi de la creació en el pla de necessitats de la policia local.

Pla de necessitats de la policia local que Bigorra ha recordat que s’havia d’haver dut a terme “des de gener de 2016”, com va quedar aprovat pel ple arran d’una moció conjunta de Compromís LV i PSOE. Ha realitzat aquesta crítica després que es rebutjara per part del govern local (PP i CBM) una esmena del grup municipal, per dotar els agents locals de jupetins antibales, a la proposta socialista per licitar i adquirir una xarxa de comunicació interna i pistoles reglamentàries per la policia local. La moció tampoc ha prosperat.

Igual sort ha tingut l’esmena presentada per Bigorra sobre la proposta del govern local per iniciar la tramitació dels canvis sobre la zona blava i aparcament regulat de Benidorm. El regidor plantejava una esmena d’adició per a què, quan passaren pel ple les modificacions proposades sobre el contracte d’explotació de la zona blava i les ordenances municipals, que les propostes foren votades una a una i no com un paquet sencer. “Hi ha mesures que ens semblen correctes, però d’altres, que perjudiquen al resident, com l’eliminació dels beneficis de la zona blava, no ens convencen i per això el més sensat seria votar les mesures de forma separada”, ha indicat Bigorra alhora que lamentava que el PP i CBM l’hagen rebutjat.

L’única esmena del grup que ha fructificat és la relativa a la moció sobre neteja i condicionament de l’estació d’autobusos, presentada pel grup socialista. L’esmena de Compromís LV aprovada completava la moció per a què s’obrira expedient sobre l’assumpte, que l’ajuntament requerira a l’empresa concessionària que fera els treballs i que s’òbriga expedient sancionador a la mateixa per l’estat d’abandonament.

Finalment, en el torn de precs i preguntes, Bigorra ha preguntat per què el govern local no ha sancionat els promotors de Delfin Tower, que van fer obres a l’avinguda Vicente Llorca Alós sense permís, i després se li ha concedit la llicència oportuna d’obra major per col·locar-hi una caseta de venda i un parell de tanques publicitàries.