Bigorra: “El pressupost de Benidorm de 2018 oblida inversions compromeses”

Després d’analitzar els comptes de l’any passat, l’estat d’execució dels mateixos i la proposta de pressupostos realitzada pel govern local, el regidor de Compromís i portaveu de Compromís Los Verdes, Josep Bigorra, considera que “el govern local repeteix inversions no realitzades, oblida altres aprovades en ple, com la rehabilitació del Parc de l’Aigüera, i altres inversions promeses pel mateix govern que anirien en els comptes de 2018”. Així mateix també assenyala que el grup municipal realitzarà entre deu i dotze esmenes de caràcter social, infraestructures i de reforç de personal de l’administració “quan el govern de Benidorm entregue tota la informació que falta i s’aclarisquen partides calaix desastre”. “No volem fer una llista de desitjos als Reis d’Orient, sinó que farem propostes realistes quan tinguem totes les dades”, ha indicat.

Dos setmanes després de l’entrega de l’esborrany de repartició de partides dels pressupostos locals de 2018 i dos dies després que es facilitara l’estat d’execució del pressupost de l’exercici anterior (un dels documents que reclamava el grup municipal que faltava entre els entregats), el regidor de Compromís ha valorat l’esborrany de comptes, comparant-lo amb el de 2017.

En primer lloc, Bigorra considera que els comptes de 2017 “s’ha constatat que eren irreals”. Realitza aquesta afirmació després de certificar diferents qüestions: En primer lloc, que es van canviar uns set milions d’euros amb quinze modificacions fetes via decret. En segon lloc, que hi ha una diferència clara entre el pressupostat i l’executat “que va sobredimensionar partides com la d’estudis i treballs tècnics, activitats, material d’oficina o reunions i conferències, que després s’han alterat”. I després, perquè hi ha inversions que no es van efectuar, com ara la de Destinació Turística Intel·ligent (tot i que en aquest cas perquè no es va concedir la subvenció), la reforma del cementeri de Sant Jaume, les “eternes” boies ecològiques, el condicionament d’una àrea gourmet en el Mercat, la millora d’ordinadors d’atenció ciutadana o la creació de sales de lactància en dependències municipals.

A continuació, el regidor ha explicat que aquestes qüestions s’han contrastat amb l’esborrany de 2018. Al seu parer, es tornen a unflar partides d’estudis i treballs tècnics, activitats, material d’oficina o reunions i conferències “per damunt del realment executat en 2017, en almenys 760.000 euros, que són diners que s’haurien de destinar a altres àmbits necessaris”. I subratlla especialment el capítol d’inversions. “Si bé disminueix la partida de beques en 158.000 euros respecte l’any passat, es repeteixen inversions no-realitzades com la respectiva al cementeri de Sant Jaume, valorada en 40.000 euros, o la de les boies, amb 45.000 euros que cueja des de 2016. A més, hi ha inversions que no sabem a quines infraestructures aniran, com ara, els 400.000 d’accessibilitat o els 400.000 de pressupostos participatius, tot i que des de desembre hem sol·licitat que se’ns aclarisquen a quines obres van.

I el pitjor: hi ha inversions aprovades pel ple o promeses pel govern que no hi apareixen”. Bigorra es refereix així a la moció aprovada del grup municipal per rehabilitar el sòl i els elements decoratius del Parc de l’Aigüera, que havia de fer-se en diferents exercicis fins a 2019 i que enguany no es contempla com a inversió. O l’aula del Mar (pendent del permís de Costes) i remodelació del cementeri de la Mare de Déu del Sofratge, que el propi alcalde va afirmar en nota de premsa en octubre de 2017 que aniria en la proposta pressupostària amb una quantia de 210.000 euros. “Ni compleixen amb les mocions aprovades, ni amb les seues pròpies promeses”, ha indicat.

Per últim, Bigorra ha indicat que “el grup municipal estudia fer entre deu i dotze esmenes de caràcter social, sobre personal de l’administració per millorar el servici públic o millora d’infraestructures de la ciutat, però no farem cartes als reis d’orient, sinó que farem esmenes realistes quan el govern local entregue tota la informació necessària”. Es refereix així a què que encara falten documents necessaris per tindre una concepció global del pressupost plantejat, com ara la previsible Relació de Llocs de Treball (RLT), l’annex de subvencions, les bases d’execució del comptes, el desglossament dels pressupostos participatius o d’inversions poc clares. Pel que insta al govern de Benidorm a què done tota aquesta informació.

Àudios de la roda de premsa: 

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *