Compromís demana explicacions sobre l’Avinguda Mediterráneo per la falta de pressupost suficient i el finançament per part de l’empresa del servici d’aigua potable

Segons l’informe de fiscalització prèvia del contracte d’obres de la reurbanització i remodelació de la primera fase de l’Avinguda Mediterráneo, el crèdit ni és suficient ni hi ha partida pressupostària adequada, ja que es proposa que siguen 2,8 milions els assumits per l’Ajuntament, mentre que el pressupost local inicialment aprovat contempla dos milions. La resta de diners, fins a 11,5, correria a càrrec de la concessionària del servici d’aigua potable, és a dir, més 8,6 milions, segons la proposta plantejada pel govern de Benidorm, que passa demà per comissió d’Hisenda extraordinària. El regidor de Compromís i portaveu de Compromís Los Verdes, Josep Bigorra, ha sol·licitat explicacions per escrit de tot plegat.

“Ja vam advertir en el ple de pressupostos: que els comptes del govern local eren irreals i tramposos ja que no contemplaven tot el muntant que costaria l’Avinguda Mediterráneo. Ara, els informes ens donen la raó. De quina partida pensa traure els diners, quan el pressupost de Benidorm encara no està ni aprovat definitivament?”, ha criticat Bigorra. Es refereix així als 823.443 euros que, com a mínim, faltarien en les inversions pressupostades de 2018, i que l’informe de fiscalització prèvia sobre el contracte d’obra diu clarament que falten.

A banda, el govern local de PP i CBM proposa que 8.674.903,78 euros restants, IVA inclòs, fins a 11.498.346 euros que costaria l’obra, siguen assumits per l’empresa del servici d’aigua potable i clavegueram, cosa que Bigorra considera “poc transparent” i de la que demana explicacions: “PP i PSOE ja van aprovar una pròrroga del seu contracte sense tindre tots els informes econòmics pertinents i sense tindre clares quines serien i per quina quantia serien les inversions que havia de realitzar l’empresa, acord al que nosaltres ens vam oposar de manera contundent per la via administrativa i per la judicial. Ara el govern es posa d’acord amb la concessionària d’amagat sense saber quines obres realitzarà exactament ni com ens repercutirà en un futur. Com a mínim, l’acord és qüestionable”.

Per aquest motiu, Bigorra ja ha sol·licitat per escrit al departament d’Enginyeria que s’aclarisca quines obres específicament serien a càrrec de l’empresa, quins imports d’aquests 8,6 milions assumiria l’empresa i quins l’Ajuntament de Benidorm i com es realitzaria el procés de licitació i adjudicació d’obres. “Volem posar llum i taquígrafs a tota aquesta negociació poc transparent entre el govern local i la concessionària”.

A banda, la proposta dels plecs de condicions que regiran el contracte d’obra de la remodelació de l’avinguda reformulen amb justificació tècnica els criteris que assenyala el Pla d’Ajust, ja que atorgarien 46 punts a la proposta tècnica i 56 a l’econòmica, mentre que el Pla preveu que l’oferta econòmica puntue sempre 65 o més.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *