La llei de turisme incorpora les esmenes de Compromís per Benidorm per reforçar els drets laborals

El regidor de Compromís i portaveu de Compromís Los Verdes, Josep Bigorra, ha explicat que la llei de Turisme, oci i hospitalitat de la Comunitat Valenciana, recentment publicada en Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, ha incorporat les esmenes que Compromís per Benidorm va realitzar en el període d’al·legacions, aconseguint així una major protecció dels drets laborals de les treballadores i treballadors de la indústria turística.

“Mostrem la nostra satisfacció perquè la llei de Turisme ha arreplegat pràcticament totes les esmenes que vam realitzar que busquen assegurar els drets laborals del turisme i agraïm especialment el treball realitzat pels nostres companys de Compromís a les Corts per consultar-nos al respecte i per aconseguir la seua introducció”, ha destacat Bigorra.

D’aquesta manera, gràcies a les al·legacions realitzades, s’incorpora com a infracció molt greu, i per tant sancionable, l’incompliment dels drets dels treballadors i treballadores de les empreses turístiques, i com a sanció greu la falta de provisió de formació per part de les empreses turístiques als seus treballadors.

Així mateix, també s’ha acceptat, com també va proposar el grup municipal en el ple de Benidorm, que el Consell promoga subvencions i ajudes a aquelles empreses turístiques i prestadores de serveis turístics que porten a terme una política de prevenció en riscos laborals millorant la qualitat dels empleats.

D’altra banda, el text de la llei també arreplega l’al·legació per a què el Consell desenvolupe un programa d’accions específiques sobre seguretat laboral i prevenció de riscos laborals a través de l’Institut Valencià de Seguretat i Salut en el Treball (INVASSAT), sobre la base d’estudis realitzats sobre les càrregues de treball per a millorar l’I+D+I i les condicions laborals. Aquesta tasca es coordinarà a través de la Comissió Interdepartamental de Turisme.

Aquesta qüestió redunda en l’esmena també incorporada en la Llei de Turisme on es procurarà la formació adequada en prevenció de riscos laborals i es garantirà el seu compliment d’acord amb la legislació vigent. A més d’altres al·legacions menors també acceptades, l’única que no ha entrat en el text, perquè xoca contra la llei estatal de subvencions, és la que reclamava que se sancionara les empreses que tingueren un expedient obert per incompliment de les condicions laborals.

“En qualsevol cas, hem aportat el nostre granet d’arena des de Compromís per Benidorm per a reforçar la seguretat laboral, la qualitat del treball, la prevenció de riscos laborals i els drets adquirits de les treballadores i treballadors del sector turístic”, ha assenyalat Bigorra.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *