Bigorra: “La desídia del regidor de Recursos Humans posa en perill les certificacions de les nostres platges”

El regidor de Compromís i portaveu de Compromís Los Verdes, Josep Bigorra, ha criticat que la “irresponsabilitat greu” de la política de recursos humans del govern local respecte al personal del departament de platges pot significar la suspensió de les certificacions de qualitat de les platges de Benidorm, com ara les banderes blaves. “És increïble que el govern local estiga propiciant el desmantellament d’un dels departaments més importants per al turisme i per tant per a la ciutat com és platges i que pot tindre conseqüències desastroses”, ha afegit.  

Així de contundent ha començat la roda de premsa el regidor de Compromís basant-se en un informe de la regidoria de Platges que responia a preguntes del grup municipal sobre l’estat actual de les certificacions de les platges de Benidorm. “Divendres passat el departament de Platges ens va contestar que ha proposat la suspensió temporal de totes les certificacions de la nostra joia de la corona, com són les platges, per una nefasta política de recursos humans del govern local respecte a este departament”, ha afirmat.

L’informe adverteix, de manera literal, que en reunió celebrada el 13 de juliol de 2016 el tècnic de platges ja va expressar al departament de Personal “el seu malestar per la situació d’escàs personal assignat i la necessitat de regularitzar les funcions de l’encarregada de les certificacions”. “Però ningú va fer cas; tot el contrari, van acabar desmantellant més encara el departament”, ha subratllat.

Bigorra es basa, segons l’informe, en què recentment s’ha negat el reconeixement de les funcions que feia l’encarregada fins ara i, per tant, ha provocat que ja no s’encarregue de les certificacions; en què es va retirar el complement de productivitat al cap d’inspectors i, per tant, ja no fa les tasques d’inspecció de platges, i en què l’inspector de medi ambient ha sigut assignat a l’àrea de Tresoreria.

“Conclusió, la que diu l’informe que de forma literal el tècnic “considera molt difícil i frustrant, per no dir pràcticament impossible, organitzar i implicar un equip de treball d’un Departament format per dos àrees, les quals han sigut pràcticament desmantellades” i per això es proposa la suspensió temporal de les certificacions. Com pot ser tan irresponsable el govern local de Benidorm per, havent sigut advertits des de fa dos anys de la situació del departament, haja anat desmantellant el departament fins afectar greument a les nostres platges i al nostre turisme? Què passarà si les banderes blaves, de Qualitur o d’Ecoplatges deixen d’onejar? L’impacte seria enormement negatiu sobre la nostra ciutat”, ha explicat.

La situació és tal que ni tan sols la contractació de joves de manera temporal a través del progama EMCUJU ho pal·liarà, d’acord a l’informe presentat que entén que “no és la solució a la falta de personal de les àrees, considerant la falta d’experiència, el temps que se necessitarà en la seua formació i el temps que estaran en les regidories (un any)”

“Demanem explicacions des de ja, l’assumpció de responsabilitats per una política nefasta de personal que està afectant directament a les nostres platges i al turisme de Benidorm, i solucions immediates, que passarien per la cobertura de les places de Responsable de Qualitat de Platges, de l’Administratiu en la mateixa àrea i de l’Inspector Municipal en l’àrea de medi ambient, com així assenyala el tècnic en l’informe”, ha expressat de manera contundent Bigorra.

Les certificacions proposades per a què siguen suspeses temporalment són: la ISO 9001, la ISO 14001, el reglament EMAS III, la bandera Qualitur per a les platges de Llevant, Ponent, Malpas i les cales de Ti Ximo i Almadrava; la ISO 13009:2016 (antiga Q de platges, el distintiu SICTED, la bandera Ecoplatja i la bandera blava de les tres platges, i les UNE 170001-1 i UNE 170001-2 d’accessibilitat universal del punt de platges accessibles del Parc d’Elx.

Àudios de la roda de premsa: 

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *